Nys Exclusive Nys Boutique Twist by Nys

Breitling's webcast: nieuwigheden voorjaar 2020 Geschreven door Kristof Nys op in de categorie Uurwerken.

Breitling's webcast: nieuwigheden voorjaar 2020

Breitling's webcast: nieuwigheden voorjaar 2020

Op 16 april lanceerde Breitling hun eerste webcast met de nieuwigheden van het voorjaar  2020 en dit door hun CEO Georges Kern.
Via deze link kan u deze webcast zelf nog eens bekijken, https://www.breitling.com/be-en/campaigns/webcast/ of op https://www.youtube.com/watch?v=D8dNdp_U_r0.

Wij stellen graag deze nieuwe modellen alvast even aan u voor:

We beginnen met de nieuwe Chronomat B01 42 omdat dit model een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis van Breitling. Door de lancering in 1984, een tijd waar extra platte quartz uurwerken op de agenda stonden, durfde Breitling een gewaagde gok te nemen met een indrukwekkend mechanisch horloge, een gok die een winnaar bleek te zijn door er een icoon van zijn tijd van te maken. Bijna 40 jaar later is de vernieuwde Chronomat klaar om de huidige generatie mannen en vrouwen van ambitie, actie en stijl te veroveren. 

De nieuwe Breitling Chronomat is een veelzijdig sporthorloge dat zowel op de rode loper als op het strand zijn plaats heeft.  De kenmerken die doen denken aan de klassieke versie met dezelfde naam uit de jaren tachtig laten het toe om onmiddellijk te worden herkend. De roestvrijstalen rouleaux armband met vouwsluiting weerspiegelt Breitling’s moderne retro stijl, net als de roterende lunette gegarneerd met ridders die niet alleen het glas beschermen, maar ook de behandeling van de lunette vergemakkelijkt. 

Elke chronograaf in de nieuwe collectie heeft het Caliber Manufacture Breitling B01, een mechanisch binnenwerk vervaardigd door Breitling dat een indrukwekkende gangreserve van ongeveer 70 uur biedt.

De wijzers van elke chronomat B01 42 mm worden versterkt met super-LumiNova lichtgevende coating die de leesbaarheid  in alle lichtomstandigheden verbetert. Op alle modellen, met uitzondering van de Chronomat Frecce Tricolori Limited Edition, is de secondewijzer van de chronograaf rood. En net zoals alle Breitling horloges zijn ook de Chronomats COSC-gecertificeerde chronometers, het bewijs van authentieke betrouwbaarheid. Alle modellen zijn waterdicht tot 20 bar (200 meter).

De nieuwe Chronomat B01 42 mm is verkrijgbaar met een zilveren, koperen of blauwe wijzerplaat met contrasterende zwarte sub-dials en een zwarte wijzerplaat met zilveren sub-dials.

De nieuwe Frecce Tricolori Limited Edition Chronomat is voorzien van een blauwe wijzerplaat met tone-on-tone sub-dials, en op de wijzerplaat is het Frecce Tricolori logo op de gebruikelijke locatie van het Breitling-logo.  Deze formidabele collectie is een eerbetoon aan de grote acrobatische patrouille en is beperkt tot 250 exemplaren, de inscriptie “ONE OF 250” is gegraveerd op de bodem van de kast.

De Bentley Chronomat viert Breitling’s partnerschap met het grote Britse luxe automerk. De 42 millimeter roestvrijstalen kast is voorzien van een groene wijzerplaat en contrasterende zwarte sub-dials. Dit horloge heeft de inscriptie “BENTLEY” rondom het transparante safier glazen kastdeksel.

Wie fan is van een Chronomat maar op zoek is naar een vleugje elegantie heeft geluk want de Chronomat B01 42 mm is ook verkrijgbaar met een kroon en wijzers in 18kt roze goud, evenals een model  met  de lunette , ridders en indexen in het 18kt roze goud.

Tot slot is er ook de Chronomat B01 42mm uitgerust met een mooie 18 kt roze gouden kast gepresenteerd met een zwarte rubberen band met een 18kt roze gouden vouwsluiting.  Dit model heeft een antraciet kleurige wijzerplaat met zwarte sub-dials.

 

Het volgende model straalt elegantie uit, de Navitimer Automatic 35 ontworpen voor vrouwen van actie met onderscheiding en vastberadenheid.

Georges Kern, CEO van Breitling, is volledig verleid door deze nieuwe lancering: “ De Navitimer Automatic 35 is een horloge dat de wensen weerspiegelt die vrouwen ons hebben toevertrouwd, namelijk de wens om een kleinere navitimer te dragen, vol elegantie, maar zonder het geringste compromis in termen van traditie en functionaliteit.”

De Navitimer Automatic 35 wordt geleverd in vier verschillende modellen, elk aangedreven door het Breitling 17 calibre met een hangreserve van ongeveer 38 uur. 

Het eerste model is voorzien van een 35mm stalen kast met blauwe wijzerplaat en een blauwe alligator band, een bronzen wijzerplaat en een bruine alligator band evenals een zilveren wijzerplaat en een bordeaux alligator band. De armband wordt gesloten met een  gesp of vouwsluiting, elk model is ook verkrijgbaar met een Navitimer roestvrijstalen band met vouwsluiting.

 

Het tweede model beschikt ook over een 35 mm stalen kast met parelmoeren wijzerplaat ingelegd met diamanten indexen en met een bordeauxkleurige alligator band.

 

 

     De Navitimer Automatic 35 mm kan ook worden gepresenteerd als tweekleurig horloge met een stalen kast, versterkt door een 18kt roze gouden in twee richtingen roterende lunette. Een witte parelmoer wijzerplaat met ingelegde diamanten indexen, en een armband gemaakt van bruin alligatorleer met gesp of vouwsluiting werken dit prachtige uurwerk af. Dit model kan ook verkregen worden met de tweekleurige Navitimer armband in staal en 18kt roze goud. De Navitimer Automatic 35 is ook verkrijgbaar met een volledig 18kt roze gouden kast op een bruine alligator band of op een 18kt roze gouden Navitimer band.

De Navitimer Automatic 35 is een nieuw lid van de familie en is het waard om deel uit te maken van de iconische Navitimerfamilie. Een ideale grootte, de ontmoeting van elegantie en moderniteit, dit horloge is ontworpen door schoonheid en traditie met een grote T.

 

Als laatste stellen wij u de Superocean Héritage 57 voor, dit is een eerbetoon aan de ontspannen levensstijl van surfers van de jaren 1950 en 1960.  Breitling kondigt de lancering aan van zijn Heritage 57 Superocean Capsule Collection, waarvan het ontwerp is geïnspireerd op de originele Superocean uit 1957.

De Breitling Superocean Héritage 57 Capsule Collection bevat interessante variaties van één van ‘s werelds grootste duikiconen. Elk horloge in de collectie is een retro-moderne interpretatie van het klassieke duikhorloge dat de relaxte levensstijl belichaamt die geassocieerd wordt met surfers. Deze collectie wordt geproduceerd voor een beperkte tijd en dus in een beperkt volume, maar de horloges zijn niet genummerd. 

De Heritage 57 Superocean Capsule Collection is verkrijgbaar met twee wijzerplaten. Een klassieke zwarte wijzerplaat met een vintage-geïnspireerde zwarte lederen band gesloten met een gesp of vouwsluiting, en een blauwe wijzerplaat met een vintage- geïnspireerde bruine lederen band .  Beide wijzerplaten zijn uiteraard verkrijgbaar met een Ocean Classic roestvrijstalen armband. Er is ook een tweekleurige versie met een 18kt roze gouden in twee richtingen roterende  lunette met een zwarte keramische inleg. Dit uurwerk met een zwarte wijzerplaat wordt geleverd met een vintage gouden lederen band of een Ocean Classic roestvrijstalen armband.

Een van de opvallende kenmerken van dit model is de holle stalen lunette bedekt met een ultra-harde keramische ring bestand tegen krassen en schokken, het lichtgevend punt op 12 uur is een essentiële functie voor een duikhorloge.  De uurwerken van de Héritage 57 Superocean Capsule Collection werken met het Breitling 10 Calibre en heeft een gangreserve van ongeveer 42 uur.

Georges Kern , CEO van Breitling, zei: “We hebben de Superocean Heritage 57 Limited Edition gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar iets dat een beetje ongewoon is , mensen die een mooi horloge willen dragen én kleur op hun polsen willen.”

De Superocean Heritage 57 Limited Edition bereikt zeker zijn doel,  het horloge biedt een echt kleurenpalet.  Het heeft een 42 mm stalen kast en een tweezijdig roterende lunette met een helder zwarte keramische inleg en een zwarte wijzerplaat.  De echte hoogtepunten zijn echter de kleuraccenten op de wijzerplaat, op 12,3,6 en 9 uur. De indexen en wijzers zijn versterkt door een Super LumiNova lichtgevende coating in de kleuren van de regenboog . Dit effect maakt het lezen van het horloge bijzonder gemakkelijk in veel lichtomstandigheden, en dat is des te beter, want je zult niet in staat zijn om je ogen van de wijzerplaat te houden.  En als je nog meer kleur wilt toevoegen, kan je Limited Edition worden gekoppeld aan een Outerknown NATO band, die apart kan worden aangekocht in een van de zes beschikbare kleurencombinaties.

De Superocean Heritage 57 Limited Edition is een horloge dat exclusief in de Breitling boetieks verkrijgbaar is en beperkt tot 250 exemplaren.  De inscriptie “ONE OF 250” is gegraveerd op de bodem van de kast.