Nys Exclusive Nys Boutique Nys Pop-up

Juweliers Nys stelt voor: de uurwerken van Baume & Mercier. Geschreven door Kristof Nys op in de categorie Uurwerken.

Juweliers Nys stelt voor: de uurwerken van Baume & Mercier.

Baume & Mercier behoort tot één van de oudste horlogemerken in Zwitserland.  Het zijn chique, elegante en klassieke uurwerken tegen aangename prijzen.

De collectie van Baume & Mercier bevat een aantal herkenbare lijnen o.a. Capeland voor de heren en Hampton voor de dames.

Capeland:

Deze sportieve, charismatische serie vertegenwoordigt de vormen, kleur en authentieke functies die typisch zijn voor het merk. 

De Baume & Mercier Capeland Chronograph Flyback Capeland 10006 heeft een kast van staal in 44 mm. Dit uurwerk wordt aangedreven door een automatisch uurwerk en is voorzien van een zilveren wijzerplaats met Arabische cijfers.

Het uurwerk heeft een speciale tandwieltreinschakeling waardoor het chronograaf uurwerk direct na het terugzetten van de wijzers door kan lopen. Dit systeem werd ontwikkeld voor bijzondere tijdmetingsfuncties die nodig zijn in de luchtvaart, waarbij snel achter elkaar verschillende tijdintervallen moeten worden gemeten.

Deze Capeland heeft een zwarte alligator band met vouwsluiting en heeft een saffierglazen achterdeksel, zodat u het schitterende uurwerk optimaal kunt bewonderen

Hampton 

In 1994 lanceerde Baume & Mercier een eerste Hampton collectie, geïnspireerd op een museumstuk uit de jaren '40.  Deze collectie bestaat uit modellen met een rechthoekige vorm. 


Baume & Mercier Hampton Lady 10110 heeft een klassiek design met moderne accenten. Door de kalfslederen double tour band krijgt het horloge net iets meer stoerheid over zich. Het uurwerk heeft een stalen behuizing geïnspireerd uit de Art Deco periode. De kast heeft een afmeting van 22 x 34,5 mm. De wijzerplaat is voorzien van een roségouden Arabische cijfer index en datumaanduiding op 3 uur. 
Het horloge heeft krasbestendig saffierglas en een geschroefd kastdeksel. Het horloge is voorzien van een quartz -uurwerk.

Baume & Mercier is verkrijgbaar in Nys Stylish in de Leiestraat 41 te Kortrijk.