Nys Exclusive Nys Boutique Twist by Nys

Nieuw: Tudor Black Bay Bronze Geschreven door Kristof Nys op in de categorie Uurwerken.

Nieuw: Tudor Black Bay Bronze

Na de introductie van het eerste bronzen model in 2016, een Black Bay met een chocoladebruine wijzerplaat, blijft TUDOR dit zeldzame bronzen materiaal met zijn karakteristieke patina onderzoeken. Een nieuw kleurenschema op basis van leigrijs verfraait nu de wijzerplaat en de bezel van het horloge van deze opvallende duikers, waarvan de esthetiek in de loop van de tijd is veranderd en waarvan de marineinspiratie tot in elk detail terug te vinden is. De indrukwekkende Black Bay Bronze biedt ook hoge technische prestaties dankzij de Manufacture Caliber MT5601.

 

De keuze van brons is in wezen een eerbetoon aan de langdurige relatie tussen Tudor en enkele van de grootste marines in de wereld – waaronder de Franse Marine en de US Navy- die allemaal uitgebreid gebruik maakten van Tudor-duikhorloges.  Dit begon al snel na de lancering van Tudor’s eerste duikhorloge, referentie 7922 in 1954 en duurde tot ver in de jaren 80.

 

 

De kast van de Black Bay Bronze is gemaakt van aluminiumbrons. Dit is een legering die vaak wordt gebruikt voor scheepsbouw voor onderdelen die lange tijd onder water staan (propellers bijvoorbeeld) en vanwege zijn uitzonderlijk corrosie werende eigenschappen.

 

 

 

 

Brons is een metaal dat “levend” is en van uiterlijk kan veranderen – patineren, afhankelijk van de omstandigheden waaraan het wordt blootgesteld, maar meestal donker wordt in verschillende gradaties.  Het koste het R&D team van Tudor 3 jaar om de ideale bronzen legering te ontdekken; een die de ontwikkeling mogelijk maakt van een patina die gecontroleerd, homogeen en edel is – en uiteindelijk stabiliseert tot een donkere chocoladetoon die uniek is voor elke horloge en afhankelijk van de levensstijl van de eigenaar.