Nys Exclusive Nys Boutique Nys Pop-up

Ontdek de Carrera collectie van TAG Heuer Geschreven door Kristof Nys op in de categorie Uurwerken.

Speed en performance, dit zijn de elementen die in het DNA van TAG Heuer terug te vinden zijn. Zowel dames – als herenhorloges hebben een onmiskenbare mix van sportiviteit en elegantie, zoals alleen TAG Heuer dat kan brengen.

In 1920, 1924 en 1928 was TAG Heuer de 'official timekeeper' op de Olympische spelen. Vanaf 2016 wordt de fabrikant ook de official timekeeper, official watch en team performance van Red Bull Racing.Tag Heuer maakt zijn eigen regels, zijn eigen weg, sluit geen compromissen, geven nooit op! #Don'tCrackUnderPressure, net als hun ambassadeurs.

Carrera Collectie

De Carrera collectie is de bekendste collectie van TAG Heuer. Zoals de naam al prijsgeeft zijn de modellen geïnspireerd op de racesport.  De modellen van deze collectie zijn sober en elegant.

De Carrera Calibre 1887 automatic chronograaf. De “1887” is niet zomaar een getal, het verwijst naar het jaartal waarin Edouard Heuer de oscillerende rondsel heeft ontworpen. Hij kreeg er zelf een patent op.  Het horloge heeft een gangreserve van 50 uur. Het bestaat uit 320 componenten en heeft een frequentie van 4 Hz.

De grote nauwkeurigheid van het calibre werd bekroond op de “Grand Prix de l’Horlogerie in Genève”.Top technologie uit de 21ste eeuw, niet alleen door de naamgeving verbonden met een roemrijk verleden maar misschien eerder nog door de passie voor horloge-technologie. Voor de nieuwe modellen van de Carrera 1887 is er keuze uit verschillende wijzerplaten, polsbanden en afwerkingen.

De Carrera Calibre 01 is voorzien van een totaal nieuw manufactuur uurwerk.
Deze manufactuur chronograaf draagt de symbolische naam Heuer 01 ter ere van oprichter Edouard Heuer. En '01' omdat het de ontwikkeling van het kaliber 1887 representeert, waarop de ruggengraat van deze collectie is op gebaseerd.  Op de skelet wijzerplaat zijn zowat alle ronddraaiende elementen zichtbaar .Dit horloge is ook voorzien van saffierglas en 100 meter water resistant.

De kast van de Carrera 01 is 
gemaakt van licht titanium. Voor een grotere schokbestendigheid is de constructie anders dan dat we gewend zijn van TAG Heuer. Vroeger was de kast uit één stuk, nu zijn het twaalf onderdelen. Het voordeel hiervan is dat deze constructie talloze mogelijkheden biedt in combinaties van materialen, kleuren en afwerkingen. Een rubberen band maakt de sportieve look compleet.

Deze fascinerende uurwerken zijn beschikbaar in onze winkel in de Leiestraat in Kortrijk.