Nys Exclusive Nys Boutique Nys Pop-up

SIHH 2016: De nieuwigheden van Baume & Mecier Geschreven door Kristof Nys op in de categorie Uurwerken.

SIHH 2016: De nieuwigheden van Baume & Mecier

Clifton Chronograph Complete Calendar

Het design van de Clifton Chronograph Complete Calendar is geïnspireerd op de Golden fifties modellen van Baume & Mercier.  Het is een geslaagde combinatie tussen design en techniek. De modern klassieke Clifton heeft er een aantal complicaties bijgekregen. Een chronograaf en een volledige kalender met maanfase aanduiding. En dat allemaal in een knappe 43 millimeter kast en een overzichtelijk wijzerplaatontwerp.

De Clifton Chronograph Complete Calendar wordt aangedreven door het Swiss made Valjoux 7751 Kaliber  en is omlijst met krasvrij saffierglas.  Het kastdeksel geeft een kijkje in het hart van het horloge.

 

Capeland Cobra Shelby

Sinds vele jaren werkt Baume & Mercier samen met de legendarische racepiloot en constructeur Carroll Shelby.  Deze samenwerking leidde tot een unieke creatie dat resulteerde in de Capeland Shelby Cobra.

Men vertrok vanuit het bestaande Capeland model. De kast en volume bleven bewaard. Het werd een horloge vol meesterlijke retro cobra accenten, klassieke lijnen, chronograaf en tachymeter functies en gesigneerd met het cobra logo .

Geïnspireerd op de performance van de Cobra heeft de Capeland Shelby Cobra een Zwitsers automatisch uurwerk (Valjoux 7753) dat kwaliteit combineert met nauwkeurigheid. Maar performance stelt niets voor zonder een sterk uiterlijk; de 44mm gepolijste en gesatineerde stalen kast of een volledig stalen versie met een ultra-resistente zwarte ADLC coating drukt een ultieme kracht uit. De wijzerplaat is gebaseerd op het dashboard van de historische Cobra met asymmetrische chronograaf wijzers. De wijzers reflecteren het stuur van de Cobra. Daarnaast biedt de diepzwarte wijzerplaat met de twee horizontale zwarte strepen een eerbetoon aan de legendarische Cobra.

De gravure “one out of 1963” op het achterdeksel van het horloge verwijst naar de gelimiteerde serie evenals het jaar van de eerste Cobra overwinning in de Amerikaanse racekampioenschappen. Als eerbetoon hieraan duidt het saffieren kristallen achterdeksel het historische nummer 15 aan van de Cobra CSX2128. De unieke horloges zijn beschikbaar met een Premium zwart alligator lederen band met een gele kalfslederen rubbercoating afgewerkt met geel stiksel of een zwarte rubberen band van hetzelfde materiaal als de banden van de Cobra race auto. Beide horloges zijn voorzien van een vouwsluiting.